YVUCET Admit Card

YVUCET Admit Card 2022- organiser had released the YVUCET 2022 admit card on admitcarddate for re-exam of candidates opted for change in exam date/slot due to any clashes. Earlier, YVUCET admit card 2022 for all other candidates was released on July 17. Candidates can download the YVUCET hall ticket 2022 by logging into the YVUCET web portal using the application number and password.

YVUCET Admit card

YVUCET admit card 2022 will include details of the exam date, time, exam centre address along with the basic details of the candidates like name, date of birth, category, roll number, etc. It must be noted that the admit card will only be released for the candidates who successfully registered for the YVUCET exam before the last date. Candidates must download their YVUCET admit card 2022 and keep it safe.

organiser has announced YVUCET 2022 admit card release date. The authorities will release YVUCET admit card 2022 on admitcarddate. YVUCET 2022 exam is scheduled to be held on examdate. Registered candidates will be able to check and download the admit card of YVUCET 2022 from the official website. To check YVUCET admit card, the candidates will be required to log in using their registration number and password. Details regarding the allotted exam venue, date, timings and more will be released through the YVUCET 2022 admit card. Since the admit card is an important document, the candidates are advised to keep it safe till the YVUCET 2022 admission process is over.

YVUCET Admit Card 2022 – Highlights

Authority name organiser
Exam name examfullname
Application started on applicationstart
Last date to apply applicationlast
Admit card mode Online
Admit card Released
Exam date examdate
Syllabus YVUCET Syllabus PDF
Website officialsite

YVUCET Admit Card 2022 Date

organiser will release the YVUCET 2022 admit card date. Candidates can check the tentative admit card release date for YVUCET 2022 in the given table

YVUCET Admit Card Date

Events YVUCET 2022 Date
YVUCET 2022 Admit Card Released Date admitcarddate
YVUCET 2022 Exam Date examdate
Declaration of Result resultdate

YVUCET Admit Card 2022

The authorities will release the YVUCET admit card 2022 online on the official website for the third session. The YVUCET admit card 2022 for the first attempt was released on admitcarddate. Thus, candidates who register for YVUCET 2022 (first or second attempt) have to download the same online. Given below are the steps to be followed for downloading YVUCET hall ticket 2022:

How to download YVUCET Admit Card 2022?

Candidates will be able to download their YVUCET 2022 admit card through the official website by logging in to the candidate portal using their credentials. The admit card of YVUCET 2022 will only be released for the registered candidates. Following steps can be referred to download the admit card.

Steps to download YVUCET 2022 Admit Card

  1. Visit imu.edu.in
  2. Click on the “Admit Card” link.
  3. Enter User ID and password.
  4. Click on the “Submit” button.
  5. YVUCET admit card will be displayed on the screen.
  6. Download the admit card and take a printout.

Corrections in YVUCET 2022 Admit Card

In case of any discrepancy in the particulars of the candidate or his/her photograph and signatures shown in the Admit Card and Confirmation Page, the candidate may immediately approach the Help Line between 10:00 a.m. to 5:00 p.m. for the correction in Hall Ticket. The phone numbers of the help desk will be updates soon on the website of YVUCET. In such cases, candidates can appear in the examination with the already downloaded Hall Ticket. However, the authority will take necessary action to correct in the record later.

Details provided in YVUCET admit card 2022

Candidates will find the information given below in the YVUCET 2022 admit card:

  • Candidate’s name
  • YVUCET attempt
  • YVUCET exam date and time
  • Name and address of YVUCET 2022 exam centre
  • Exam centre reporting time
  • Signature of the Registrar (COA)
  • Gender of candidate
  • Name of the candidate’s parents
  • Date of birth
  • YVUCET Application number
  • Candidate’s Signature
  • Roll number
  • Photograph
  • PwD status

Frequently Asked Question

Ques 1: When YVUCET 2022 Admit Card will be available?

Ans: YVUCET 2022 admit card will be available from 14th February 2022.

Ques 2: Who will issue the YVUCET 2022 Admit Card?

Ans: YVUCET admit card will be issued by the NTA.

Ques 3: How can I download the YVUCET 2022 admit card?

Answer: Candidates can download the YVUCET admit card 2022 at imu.edu.in using their User Id and password.

Ques 4: Where can I find the YVUCET admit card?

Answer: The authorities shall release YVUCET admit card 2022 on the official website at vyapam.cgstate.gov.in.

Ques 5 : What are the details that should be mentioned on my YVUCET admit card 2022?

Ans. The following details will be mentioned on your YVUCET Admit Card 2022:

  • Candidate’s Name
  • Signature
  • Photo
  • Exam Day Instructions
  • Exam Date
  • Time (Slot)
  • Registration Number
  • Exam Center Address
  • YVUCET Paper/ Code

Ques 6: What do I need to carry to the YVUCET exam centre along with the admit card?

Answer: Candidates are required to carry a valid ID proof along with the admit card to the YVUCET exam centre.

Ques 7 : I forgot my YVUCET 2022 registration number, what should I do now?

Answer: Candidates can retrieve their registration number through the candidate portal by entering their YVUCET application number and date of birth.

Ques 8: What should I do in case of a discrepancy in YVUCET 2022 admit card?

Answer: In case of any discrepancy in YVUCET admit card 2022 or problem in downloading it, candidates must immediately contact the Chairman, YVUCET 2022 of the respective authority.

Ques 9: Is it mandatory to get a coloured printout of the admit card?

Answer: Yes, YVUCET 2022 candidates will be required to take a coloured printout of the YVUCET to admit card on A4 sized sheet.

Ques 10: Is it necessary to preserve my YVUCET 2022 admit card?

Answer: Yes, candidates must keep the YVUCET admit card safe as the scores of YVUCET will be valid for 3 years from the date of result declaration. The admit card will be required at every stage of admission or recruitment after the examination is over.

Ques 11: What are the credentials required to download the YVUCET Admit Card 2022?

Ans: Candidates can download their YVUCET Admit Card 2022 by entering their application number and password along with the captcha code.

Ques 12: When will I receive my YVUCET admit card?

admitcarddate onwards. organiser will not be sending the hard/soft copies of the admit card to candidates.

Ques 13: What is the official website to download the admit card?

Ans. You can download YVUCET 2022 admit card from officialsite.

Ques 14: How to download the YVUCET exam admit card?

Ans. In order to download admit card, you have to go to official website officialsite. Then, click link to download admit card. Thereafter login with your application number and date of birth. After that clear undertaking, and then download admit card.

Uncategorized